Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Mye i Spania lite på Gran Canaria

| Ingen kommentar
Coronaviruset opptar oss alle for tiden, og Spania er akkurat nå blant de landene som er aller værst rammet sammen med Italia. Bare siden i går har antall smittede i Spania økt med ca. 2.000 personer. Totalt sett er nå 7.750 personer smittet i Spania, med 288 dødsfall totalt i landet, og 517 friskmeldte. Størstedelen gjelder personer i Madrid.

På Kanariøyene er situasjonen per i dag ganske annerledes. Her har totalt 109 mennesker blitt smittet, 1 dødsfall og 7 personer er friskmeldt. Statusen på de forskjellige øyene er; Tenerife 75 smittet og 5 friskmeldte, Gran Canaria 20 smittet og 1 dødsfall, Lanzarote 3 smittet, La Gomera 3 smittet og 2 friskmeldt, Fuerteventura har 3 smittede personer. Dette er helt sikkert tall som kommer til å øke, men vi får se hvor effektivt portforbudet og hjemmekarantenen nå vil virke de nærmeste dagene og ukene. Enn så lenge har hele Spania karantene nå i 15 dager framover.

Det er mange turister som i dag har blitt observert både på strender, i bassenger og på fjellturer på Gran Canaria, og enn så lenge har ikke politiet tatt like hardt i som de visstnok gjør i Madrid. Hvis man ikke er utendørs i et nødvendig ærend skal det gis bøter fra 100 Euro og oppover helt til og med fengsel i 1 år! Det er klart at det er kjedelig å sitte innendørs på ferien,  men vi oppfordrer alle til å følge myndighetenes regler i denne perioden.

Etter hva vi vet så har de aller fleste matbutikkene på Gran Canaria godt utvalg av varer, og det er ikke noe problem å få kjøpt det man vil ha. Men det må påregnes noe tid, da det ofte er køer utenfor, og noen butikker slipper bare inn en og en kunde av gangen. Man oppfordres til å betale med kort og ikke kontanter for å minske smittefare. Det blir brukt regel om minst en meters mellomrom mellom kunder.

Alle restauranter på Gran Canaria er nå i utgangspunktet stengt, men take away er lov og mange som ikke tidligere hadde tilbud om dette, har nå startet å tilby take away.

Nødnummer hvis man blir syk er 900 112 061. Nummer 112 skal kun benyttes ved livsfare.
Del denne posten med andre :