Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Spania og hele Schengen stenger grensene

| Ingen kommentar
Ved midnatt i kveld så stenger Spania inkludert Kanariøyene grensene, slik at det kun er spanjoler, utlendinger med residencia (oppholdstillatelse) eller personer som er akkreditert grunnet force majeure, som slipper inn i landet. For å tydeliggjøre så slipper altså nordmenn som bor i Spania inn i landet, men hvis du bare skal på ferie er grensen stengt fra midnatt.

Dette gjør Spania for å hindre videre spredning av coronaviruset, og også alle andre land i Schengen samarbeidet i Europa stenger nå sine grenser klokka 12 i morgen. Transport av varer over landegrensene vil fortsatt være lov, og skal etter sigende fungere normalt framover. Den spanske innenriksministeren Fernando Grande-Marlaska kunngjorde dette på en pressekonferanse nå i ettermiddag, mens den franske presidenten Macron bekreftet stengningen av Schengen nå i kveld. Schengenområdet består av de 22 EU-landene, i tillegg til Island, Liechtenstein, Norge og Sveits.

Det er ikke all land i Europa som har portforbud, men her i Spania sitter hele landet i karantene, og man får bøter fra 100 Euro og oppover hvis man beveger seg utendørs uten gyldig grunn. Det er både politi og militære i gatene på Gran Canaria som holder oppsyn på at ingen beveger seg utenfor sine hjem, hvis det ikke for å handle mat eller medisiner etc. Men du kan kun gå ut alene og ikke sammen med andre.

Dette har du lov til utendørs:

  1. Handling av matvarer og medisiner
  2. Kjøring til og fra jobb
  3. Gå til banken
  4. Oppsøke lege
  5. Yte hjelp til trengende
  6. Gå tur med hunden
  7. Andre nødsituasjoner
Del denne posten med andre :