Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Nå strammes det til

| Ingen kommentar
På grunn av Coronaviruset har Spania inkludert Kanariøyene nå hatt portforbud og hjemmekarantene siden 14. mars, og den har allerede blitt forlenget en gang, og gjelder enn så lenge til den 11. april.

Det ble erklært unntakstilstand i Spania den 14. mars og hjemmekarantenen skulle i utgangspunktet først være i 15 dager, og ble deretter forlenget med 15 dager til. Det er nå bestemt at alle som ikke jobber med helt nødvendige for å holde samfunnet i gang, må holde seg hjemme fra og med mandag den 30. mars til og med den 9. april som et utgangspunkt, men dette vil trolig også forlenges. For å gå på jobb må du ha med deg et uttfylt skjema, som forklarer hva du skal gjøre, når du blir stoppet i kontroll av politi eller militæret.

Det blir også delt ut mange flere bøter nå enn i starten av karantenen. Flere har fått bøter for å ha vært på butikken og kun kjøpt øl og ikke mat.. I Mogan kommune er det nå ikke lov til å gå tur med hunden lengre enn 10 meter fra huset du bor i, og skal du til butikken bør du ha med deg handleliste og pass eller ID-papirer.

I går kunne det se ut til at smittekurven i Spania var i ferd med å snu, og at et færre antall personer blir smittet fra dag til dag, men det var ennå litt for tidlig med å konkludere, for i dag ble det igjen satt ny "rekord" med antall smittede og døde i landet. Kanariøyene har nå totalt 1.262 smittede (opp 52 fra i går) og 55 døde (opp 15 fra i går), hvor størstedelen er på Tenerife, men de andre øyene følger etter. I Spania som helhet er tallet på smittede 94.417 (opp 9.222 fra i går) og 8.189 døde (opp 849 fra i går). 19.259 personer er helt friskmeldt.

Enn så lenge er det vanskelig å si når denne situasjoen er over. De siste spekulasjonene går nå på at portforbudet vil vare ut april, med langsomme oppmykninger av regelverket i mai og at hotellene skal åpne igjen 1. juni. Noen spekulerer også i at portforbudet vil gjelde helt fra til sommeren, men det er nok for tidlig å kunne si noe som helst med sikkerhet enda. Men enn så lenge gjelder det altså fram til 11. april.
Del denne posten med andre :