Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Coronavirus på Gran Canaria

| Ingen kommentar
Coronaviruset herjer i verden, men på Gran Canaria er det per i dag kun 12 personer som er registrert som smittet. Det totale antallet på alle Kanariøyene er 51, hvorav 5 allerede er friskmeldt.

Det startet med 4 italienere som først ble satt i karantene i Arinaga på sørøstkysten av Gran Canaria, og som etterhvert har blitt innlagt på sykehus i Las Palmas. Deretter ble 2 hollendere registrert med smitte på et Lopesan hotell i Meloneras, og sitter i karantere i en villa der. Ytterligere 5 tilfeller er rapportert, slik at totalen akkurat nå på Gran Canaria er på 12 personer.

Myndighetene har innført en rekke tiltak for å begrense spredning av coronaviruset, og avlyser så og si alt av sport og kulturbegivenheter i resten av mars måned. Karnevalet i Maspalomas til helgen er avlyst, alle markeder på øya stenges ned, all fotball er avlyst i 2 uker framover, konserter blir ikke holdt, bibliotek stenges og alle de kanariske skolene er stengt i 14 dager fra og med i dag, slik at 300.000 elever må være hjemme.

I tillegg så begynner panikken så smått og spre seg for en del, og mange supermarkeder kunne i går kun skilte med tomme hyller, for mange ville hamstre mat og sikre seg at de har nok for en stund fremover. Selv om butikker som Mercadona har gått ut og sagt at de har mer enn nok av mat på lager, men dette skjer jo også i Norge akkurat nå...

Som turist på Gran Canaria nå så er det egentlig ikke så veldig mye mer å tenke på, utover de vanlige tipsene om god håndhygiene og så videre. Men etter hjemkomst venter det nå en 14 dagers hjemmekarantene.

Flyselskapet Norwegian har varslet at de vil kansellere 4.000 avganger fram til slutten av mai og permitterer omlag halvparten av de ansatte enn så lenge. Også SAS har kansellert flere tusen avganger i mars.

Kjenner du deg dårlig og mistenker at du er smittet, skal du ikke oppsøke lege, men holde deg inne og ringe til gratisnummeret 900 112 061.
Del denne posten med andre :