Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Turistnæringen i full krise!

| Ingen kommentar
Alle vet jo at Gran Canaria på en måte lever av turisme, men visste du at så mye som en tredjedel av øyas økonomi kommer fra turismen og at så mange som 4 av 10 personer direkte eller inndirekte jobber med turisme?

På grunn av den pågående situasjonen med coronaviruset har allerede veldig mange mennesker blitt permittert, og er i ferd med å miste jobben, kanskje for lang tid fremover. Ja, det er selvfølgelig krise økonomisk for mange mennesker andre steder i verden også, men økonomiske støtteordninger på Kanariøyene er på langt nær like bra som i for eksempel Norge. Mange her nede har heller ikke like mye oppsparte midler som de kan leve på i tiden som kommer.

Portforbudet som gjelder i 15 dager, er det allerede blitt snakket om at må forlenges, og det kan fort ta flere måneder før turistene kommer tilbake til Gran Canaria. Det jobbes nå med å tømme alle hoteller for turister og å få sendt de hjem til sine respektive hjemland. Og det snakkes om en kraftig redusering av antall flyvninger til og fra øyene i tiden som kommer. Tui har nå bestemt å hente hjem alle sine kunder i utlandet så raskt som mulig, og Ving og Apollo følger sikkert etter.

Har du muligheten til å kanskje gi litt ekstra tips til vaskepersonalet på hotellet ditt, eller litt ekstra til taxisjåføren som kjører deg til flyplassen eller noen andre, så er kanskje tiden inne for det nå?

God tur hjem og velkommen tilbake til Gran Canaria innom en snar framtid!
Del denne posten med andre :