Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Hele Spania i karantene!

| Ingen kommentar
Den spanske regjeringen bestemte nå på lørdag å sette hele Spania i karantene i 15 dager fra lørdag kveld og erklærer unntakstilstand på grunn av den pågående situasjonen med coronaviruset. Det blir ikke lovlig å oppholde seg utendørs uten gyldig grunn.

Fra før er alle skolene på Gran Canaria stengt og alle idretts- og kulturarrangementer er avlyst i den nærmeste tiden. Det har også vært en tendens til hamstring av matvarer slik som i Norge, selv om alle matvarekjeder har gått ut å garantert at det ikke skal være noe problem framover. Men nå blir alle altså nødt til å være innendørs i 15 dager framover. Nesten alle barer og restuaranter vil også stenges, bortsett fra de som driver med hjemleverering.

Lovlige unntak for å oppholde seg utendørs:

  1. Handling av matvarer og medisiner
  2. Kjøring til og fra jobb
  3. Gå til banken
  4. Oppsøke lege
  5. Yte hjelp til trengende
  6. Gå tur med hunden
  7. Andre nødsituasjoner

Det har kommet fly til Gran Canaria i hele dag, og de fortsetter å lande også nå på ettermiddagen. Det har vært spekulert i om også luftrommet skal stenges, men i kveld sies det at flytrafikken i hvert fall skal halveres. De tre store charterselskapene i Norge, Ving, Tui og Apollo har via sine nettsider opplyst om at de kansellerer alle reiser fra Norge og Sverige til og med den 14. april etter råd fra norske myndigheter. Men de som kommer til Gran Canaria på ferie i dag får vel ikke helt den ferieopplevelsen de hadde tenkt seg, når de blir nødt til tilbringe størstedelen av ferien innendørs.

I hele Spania er nå over 5.700 personer smittet av coronaviruset og det ventes fra myndighetene at dette tallet skal doble seg til uken som kommer. På Gran Canaria har det enn så lenge bare vært 17 registrerte smittetilfeller og ett dødsfall.

Hvis du føler deg dårlig og tror at du er smittet av coronaviruset på Gran Canaria, skal du ringe til gratisnummeret 900 112 061.
Del denne posten med andre :