Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Turismen kan starte i slutten av juni

| Ingen kommentar
Den spanske transportministeren José Luis Ábalos sa på mandag at Spania vurderer å åpne for internasjonal turisme i slutten av juni, så lenge antallet smittede i landet fortsetter å synke i tiden framover. Ábalos understreket at regjeringen har opprettet en arbeidsgruppe som allerede har konkrete forslag for å gjennomføre "sunne turistopplevelser",  hvor både avreiseland og destinasjonen har lav smitte (noe som for eksempel kan gjelde for både Norge og Gran Canaria, hvis utviklingen holder seg).

Ministeren understreket at denne stimuleringen er spesielt viktig på de spanske øyene, der sanitærnivåene "er veldig positive" og hvor reiselivsnæringen er veldig viktig for økonomien. Videre sa Ábalos at ankomsten av internasjonale turister ikke kan skje før det også åpnes for at spanjoler kan reise mellom provinsene, noe som forventes å kunne skje i juni.

Enn så lenge må alle som ankommer Spania gå i en 14 dagers karantene, og alle som reiser til Norge gå i en 10 dagers karantene, så disse reglene må nok også oppheves før det er praktisk mulig for nordmenn å reise til Gran Canaria igjen.

Så gjenstår det å se om hvis Spania og Kanariøyene igjen åpner for internasjonal turisme, om norske myndigheter anbefaler utenlandsreiser eller ikke. Enn så lenge snakkes det jo kun om Norgesferie i hvert fall i sommer og kanskje i hele 2020..
Del denne posten med andre :