Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Strandpromenaden i San Agustin fortsatt ikke ferdig

| Ingen kommentarEn del av strandpromenaden Paseo de San Agustín venter fortsatt på å bli ferdigstilt 5 år senere. Løs jord, dårlige rekkverk og dårlig belysning. Det er tilstanden til en kystvei som tusenvis av turister og innbyggere passerer gjennom hver eneste dag.

Rehabiliteringen av en del av promenaden mellom San Agustín og Las Burras, i San Bartolomé de Tirajana, venter fortsatt på jobben skal bli klar, fem år etter at arbeidene startet og ble avsluttet kort tid etter.

Bystyret godkjente enstemmig i plenum i april i fjor, at arbeidet skulle fullføres, men siden den gang har det ikke skjedd noe. Seksjonen som venter på reparasjon er en 725 meter lang strekning som går mellom Hotel Don Gregory og Beach Club Hotel. En enkel tur gjennom det berørte området avslører dets mer enn åpenbare mangler, med et knust fortau, når det ikke eksisterer, på forskjellige punkter, erstattet av grus eller løs jord; eksponert og synlig rustent jern på rekkverket som skiller promenaden fra kanten ned til sjøen og dårlig belysning.

Dette arbeidet ble tildelt byggefirmaet Pérez Moreno med et budsjett på 303 242 euro og begynte i november 2017 med en forventet utførelsesperiode på bare fem måneder. Allerede i mars 2018 ble de første klagene sendt inn fra naboer fordi arbeidene gikk for sakte og bare 20 % var fullført, bare den første delen, den som går fra Las Burras-stranden, foran Don Gregory-hotellet, til utsiktspunktet ved Los Cardones-gaten.

Det de ikke kunne forestille seg da, er at nesten fem år senere er det fortsatt den eneste delen av strekningen som er ferdig. Resten er den samme, eller verre, på grunn av tiden som har gått. Byrådet satser på at «så snart som mulig» utarbeide et anbud til et nytt prosjekt for den berørte strekningen. 

Byrådet forstår at den dårlige tilstanden til denne promenaden gir kommunen et dårlig image og utgjør en alvorlig risiko for den fysiske integriteten til de hundrevis av mennesker som passerer gjennom den.

 

Prosjektet omfattet utskifting av 725 lineære meter promenade og 2000 kvadratmeter asfaltering med flamberte granittplater. I tillegg, inkluderte det forbedring av basene og dekslene til rekkverket. Men ingenting har skjedd så langt, og vi kan bare håpe på at noe skjer i nærmeste framtid.

Del denne posten med andre :