Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Strand i Arguineguin fikses opp

| Ingen kommentar


Rehabiliteringen av El Perchel-stranden i Mogán (mellom gamlebyen og fotballstadion i Arguineguin) vil være klar til sommeren. Jobben har en kostnad på 1,8 millioner euro og inkluderer utførelse av en promenade og forbedring av det naturlige bassenget.

 

Ordføreren i Mogán, Onalia Bueno, rådmannen for offentlige arbeider, Ernesto Hernández, og rådmannen for parker og hager, Víctor Gutiérrez, besøkte rehabiliteringsarbeidene på El Perchel-stranden i Arguineguín mandag. Arbeidene, som forventes å være fullført i sommer, vil transformere og revaluere dette området ved sjøfronten med et forbedret utseende og nye tjenester for rekreasjon.

 

Arbeidet har en estimert kostnad på 1.859.194 euro, hvorav 1.469.268 euro vil bli dekket av departementet for turisme, industri og handel til regjeringen på Kanariøyene og 389.926 euro av Mogán kommune. For gjennomføringen har den lokale administrasjonen i Mogan en konsesjon på 20 170 kvadratmeter gitt av Generaldirektoratet for bærekraft for kysten og havet.

– Siden slutten av november har denne rehabiliteringen pågått, som allerede tar form og går i god fart, sa ordføreren i offentlige arbeider etter besøket. "De ansvarlige for arbeidet har forklart oss hvor vanskelig det er fordi det er et marint miljø, men det går fortsatt fremover og vi håper at det kan bli ferdig utover sommeren," fortsatte han.

Prosjektet vurderer utførelse av en 440 meter lang promenade for å nyte omgivelsene, som også vil inkludere en tribune med utsikt over bukten og ulike rekreasjonsområder som en lekeplass, biosunne maskiner og til og med en restaurantmodul og toaletter. Imidlertid skiller ombyggingen av det eksisterende naturlige bassenget seg ut på denne 5337 kvadratmeter store stranden, som ifølge Hernández "vil være et av hovedikonene til prosjektet."

 

Når myndighetene forventer at stranden skal være klar til sommeren, regner vi i hvert fall med at den er klar til den neste vintersesongen som starter i midten av oktober. Ting kan jo som kjent ta litt tid på Gran Canaria.  :)

 


Del denne posten med andre :