Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Vi støtter Ukraina

| Ingen kommentar

 

«I run, run, later por favor» sier Julia innehaver på Nirvana i Ancorasenteret i Arguineguin. Ferie på Gran Canaria besøker i dag Nirvana i forbindelse med en stor veldedighet konsert som Julia og Carlos er vertskap for. Dette gjøres i samarbeid med en rekke andre utesteder i Arguineguin. Det er planlagt 6 timer med musikk av forskjellige musikere, som spiller gratis til inntekt for flyktningene fra Ukraina.

Dominik Pfeifer fra Tjekkia spiller på Nirvana hver torsdag og er initiativtaker til konserten. Han har tett kontakt med familien hjemme i Tjekkia og forteller at hans far er gift med en i fra Ukraina. Tankene i denne første perioden har vært tunge både i forhold til bekymring for familien og for verdensfreden.  De første dagene av krigen vurderte Dominik å ta fly hjem for å hjelpe med den humanitære situasjonen rundt flyktningestrømmen som kommer inn til Tjekkia. Han kom frem til at dette ikke var den rette måten å hjelpe til på. «Vi kan hjelpe uansett hvor vi er i verden» sier Dominik. «Alle har et talent eller en egenskap vi kan bruke for å støtte Ukraina. Jeg håper vi kan sette presedens med samholdet og vise Putin en bølge av solidaritet og mot verden rundt. Det er mulig vi bare kan gi en dråpe i havet, men det er bedre enn å stå handlingslammet. Jeg håper Putin skjønner at han ikke bare kan ta det han vil, uten konsekvenser fra verdenssamfunnet og at han ser at vi er samlet for fred».

Ideen til innsamlings-konserten startet i det små, men Dominik ble raskt kontaktet av andre musikere som også ønsket og bidra. Blant annet Ungarske Gita Krasznai som spiller på Nirvana for først gang i dag, men også en rekke andre artister.

Oppslutningen har vært utrolig, forteller Dominik. Pengene som samles inn i dag og dagene fremover går til det Ukrainske Røde Kors som jobber aktivt i situasjonen og organisasjonen Memory of Nations i Tjekkia.  Uansett hvilket valg Ukrainerne tar, om de velger å flykte eller om de velger å bli å kjempe, trenger de resurser. Det har vært viktig for Dominik at pengene sendes til en sikker ordentlig organisasjon, slik at pengene når de som trenger de. Cecilie Rafoshei løper rundt med den gule og blå boksen og tar i mot kontanter fra de som er til stede på konserten, og det er lagt ut linker på Nirvanas hjemmeside med både mulighet for å Vipse eller overføre på Bizum. Dominik forventer å ha resultatet av innsamlingen klar om et par dager. Avslutningsvis sier Dominik at han håper at vi alle ikke avslutter vår støtte med å bidra på dagens konsert, men at vi alle tenker kreativt i tiden fremover og kommer frem til nye måter å hjelpe Ukraina på.

Ferie på Gran Canaria snakket også med Grete Vikene som er tilstede på Nirvana. «Jeg elsker initiativet» sier hun. Jeg liker å bidra, og med dette føler jeg at jeg er med på å dra lasset. Når alle gjør noe smått blir det stort å flott. De tankene jeg har gjort meg rundt situasjonen? Jeg føler at alt er litt uvirkelig at jeg er veldig langt unna det som skjer i Ukraina, nå som jeg er her i Syden. Ser for meg at jeg kommer til å kjenne det litt mer på kroppen når jeg kommer tilbake til Norge. Jeg setter stor pris på Dominik sitt initiativ, som lar meg få lov til å bidra med det lille jeg kan.

Vi tar med oss Dominik´s oppfordring om å tenke kreativt fremover, og legger ved nummer til både Vipps og Bizum, hvis du også vil være med å bidra.

Vipps: 48228043
Bizum: 0034648088457
(Merk betalingen med Ukraina)

 
Del denne posten med andre :