Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Utleieprisene øker på Kanariøyene

| Ingen kommentar


Utleieprisene i San Bartolomé de Tirajana og Mogán har gått gjennom taket. De to stedene har nå en pris på over 15 euro per kvadratmeter.


Å starte eventyret med å finne et hus til leie er i ferd med å bli et mer enn komplisert oppdrag på Kanariøyene. Men i tillegg til mangelen på ledige boliger, kommer en annen problemstilling som får en mer relevant tyngde i beslutningsprosessen: prisene er veldig høye. Denne situasjonen sees ikke bare i de store byene på Kanariøyene, men også i turistområder som San Bartolomé de Tirajana, Mogán og Adeje, hvor de høyeste prisene i samfunnet er konsentrert, over 15 euro per kvadratmeter.

Den høye etterspørselen, mangelen på ledige boliger og veksten av fritidsboliger har gjort at det eksisterende tilbudet har priser som er blitt umulige å anta for mange innbyggere. Muligheten til å leie en leilighet, en mulighet til å kunne ta steget mot å bli selvstendige; eller de som trenger denne typen tilrettelegging av blant annet arbeidsmessige årsaker, har for mange rett og slett blitt alt for dyrt. For San Bartolomé de Tirajana har nå den høyeste kvadratmeterprisen i hele øygruppen, ifølge månedsrapporten som er utarbeidet av eiendomsportalen Idealista. Sør på Gran Canaria har utleieboliger en pris på 17,5 euro per kvadratmeter.


I San Bartolomé de Tirajana, Mogán og Adeje overstiger gjennomsnittsprisen 1400 euro per måned

 

Dette betyr at et mellomstort hus – på om lag 90 kvadratmeter – kan ha en månedlig leiepris på 1 575 euro, hvor du også må legge til alle de faste kostnadene for de avtalte tjenestene (vann, strøm, internett). Andre- og tredjeplassene i kommunene med høyest leiepriser innehas av Mogán (15,9 euro per kvadratmeter) og Adeje på Tenerife (15,8 euro), som betyr en gjennomsnittlig leiepris på boliger som overstiger 1 400 euro. Med alt dette innebærer utleie i kommuner som Puerto de la Cruz eller Arona, hvor kvadratmeteren overstiger 13,5 euro, også et høyt økonomisk utlegg for leietakere. Uten å forlate Tenerife har Santiago del Teide kommune en gjennomsnittsverdi på sine utleieboliger på 12,3 euro per kvadratmeter, noe som plasserer prisen over 1100 euro, og Yaiza på Lanzarote har en kostnad per kvadratmeter på 11,2 euro. Over ti euro per kvadratmeter er det Candelaria, Granadilla de Abona, El Rosario og San Miguel de Abona.

Bak dem står Arrecife og Agüimes, som har en snittpris per kvadratmeter på henholdsvis 9,6 og 9,1 euro. Listen kompletteres av La Laguna (8,5 euro per kvadratmeter), Telde (8,3 euro) og Santa Lucía de Tirajana (8 euro). Arucas og Santa Brígida, med en gjennomsnittspris på 7,9 og 7,7 euro per kvadratmeter (litt over 690 euro per måned), er Kanariøyene med lavest leie, innenfor kommunene som har oppdaterte data i februar 2023. For Gran Canara sin del betyr dette at de billigste leilighetene finner du i området fra Vecindario til Telde på sørøst delen av øya.Las Palmas de Gran Canaria, en vekst på mer enn 14 % på ett år


Ser vi på hovedstedene på Kanariøyene, er Las Palmas de Gran Canaria den som har registrert den høyeste veksten i leieprisen det siste året, med 14,3 %, og nådde 11,3 euro per kvadratmeter – over ett tusen euro per måned. Men, avhengig av distriktet du ser i, kan prisen være lavere eller enda høyere. Dermed er det i Cono Sur det er billigst å leie et hus, med en snittpris på 765 euro -8,5 euro per kvadratmeter-, etterfulgt av Tafira og Tamaraceite-San Lorenzo - begge med en gjennomsnittspris på 8,8 euro pr. kvadratmeter.

For Ciudad Altas tilfelle har utleieboliger en gjennomsnittspris på 9,4 euro per kvadratmeter, som betyr en pris på 846 euro. Ønsker du å finne et hus til leie i Vegueta-Triana eller i Sentrum, blir utlegget noe høyere, siden de har en pris på 11,3 og 11,2 euro per kvadratmeter. Det er imidlertid i området rundt Las Canteras hvor det er dyrest å leie hus, med en gjennomsnittsverdi på 13,3 euro per kvadratmeter, som betyr en gjennomsnittlig kostnad på nesten 1200 euro per bolig. Merk at i første strandlinje er prisene helt annerledes, og mye høyere.I Santa Cruz de Tenerife faller prisen nesten to prosent på en måned


Når det gjelder hovedstaden på Tenerife, er gjennomsnittsprisen per kvadratmeter 9,7 euro per kvadratmeter, som er en verdi 1,6 % lavere enn i januar, selv om den er 6,4 % høyere enn for ett år siden. Med disse prisestimatene betyr å leie et hus i Santa Cruz de Tenerife å betale et gjennomsnitt på 870 euro per måned. I dette tilfellet, og også i henhold til de siste tilgjengelige dataene, er det dyrere å bo i Centro-Ifara eller La Salud-La Salle – begge med en gjennomsnittlig kostnad på ti euro per kvadratmeter – enn i Santa Cruz sørøst, der gjennomsnittsverdien er 7,3 euro per kvadratmeter, med en gjennomsnittlig kostnad på 657 euro per bolig.

 

Alt i alt kan det bli en dyr affære om du ønsker å leie en bolig over lang tid på Kanariøyene i tiden som kommer.

Del denne posten med andre :