Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Se mer av Gran Canaria med leiebil

| Ingen kommentar


Planlegger du ferie på Gran Canaria? Den populære ferieøya har mye spennende å by på for de som ikke bare vil leve slaraffenlivet på hotellet. Med leiebil kommer du deg enkelt til alle severdighetene som du ellers ville gått glipp av. Da står du også friere til å ta for deg opplevelsene når det passer deg best. Her får du tipsene som vil gjøre leieforholdet rimeligere, og noen ord om hva du bør få med deg.
 

 

Rimelig med leiebil på Kanariøyene 

 

Prisene for en leiebil på Gran Canaria er som regel merkbart lavere en mange andre feriedestinasjoner, og definitivt rimeligere enn i Norge. Dette skyldes blant annet det at konkurransen mellom leiebilselskapene er hard på øya, med mange selskap som kjemper om å kapre de samme kundene. 

I enkelte perioder av året er det mulig å finne en kurant bil i økonomiklassen til omtrent hundre kroner dagen, og da er fri kjørelengde inkludert. Prisene varierer naturligvis i forhold til sesong, men selv i fellesferien trenger ikke prisen per uke øke med mer enn et par hundre kroner. 

 

Best å bestille tidlig 

 

Forskjellene i pris har ikke bare med sesong å gjøre, men påvirkes også av tidspunktet for bestillingen. Leiebilene er vanligvis på sitt dyreste når folk går direkte til et utleiested og vil ha kjøretøy på dagen. De som bestiller på forhånd utnytter konkurransesituasjonen bedre.

Det lønner seg også å bruke en sammenligningsside der du kan velge mellom tilbudene fra samtlige selskap som opererer på øya. Jo bedre utvalg og konkurranse, desto lenger strekker leiebilselskapene seg. Disse sidene gir også rett til gratis avbestilling eller endring, og da inntil 24 timer før bilen skal hentes. 

Goautos.no kan du søke blant mange bilutleieselskaper som opererer på øya blant annet Hertz og Avis, men også de mindre lokale selskapene. 

 

Behagelige veier og korte avstander 

 

På Gran Canaria trenger du neppe planlegge overnatting på utfluktene med leiebil. Om du skulle kjøre uten stopp rundt hele øya, ville turen tatt godt under tre timer. Vil du opp i fjellene fra for eksempel Las Palmas og til Pico de las Nieves, trenger du ikke beregne mer enn 1 time i bilen.

Veistandarden varierer en del, men for det meste blir kjøreturen behagelig og trygg. Det går motorvei med god standard langs øyas østkyst. Motorveien passerer blant annet flyplassen Aeropuerto de Gran Canaria. Oppe i fjellene er det svingete og til dels bratt enkelte steder, men ikke verre enn det du kan oppleve i Norge.

I det hele tatt erfarer de fleste at det er lett å kjøre på Gran Canaria. I tillegg at det er mye fint å se på underveis, og mange hyggelige steder å ta en stopp. 

 

Hva du bør få med deg når du har leiebil 

 

Du kunne fint reist rundt på Gran Canaria i flere uker, og opplevd noe nytt og spennende hver eneste dag. For de som har et begrenset tidsrom å boltre seg på blir det nødvendig å prioritere. Her er noen av de mest kjente og populære severdighetene som er enkle å nå med leiebil, uansett hvor på øya du starter fra.

● Las Palmas – Hovedstaden har mye spennende å by på, og spesielt i gamlebyen Vegueta. Opplev unik arkitektur, se huset til Christopher Columbus, spis på gode restauranter, gå i muséene, og ta deg et bad på en av øyas beste strender. Du finner flere innendørs parkeringshus i Las Palmas som er relativt rimelige.
● Pico de las Nieves – Det høyeste punktet ligger omtrent midt på øya, og nesten 2000 meter over havet. Du kan kjøre bil nesten helt til toppen.
● Roque Nublo – Denne vulkanske monolitten ligger ikke langt fra Pico de lads Nieves, og bør tas med om kjøreturen går opp i fjellene. Merk deg at du må parkere leiebilen omtrent 10 minutter unna, og deretter får du en spasertur som tar cirka 25 minutter.
● Puerto de Mogan – Kjør innom denne billedskjønne fiskerlandsbyen på øyas sørvestkyst. I Puerto de Mogan finner du både gratis parkering og innendørs parkeringshus. Det er også populært å sette fra seg leiebilen i for eksempel Arguineguin eller Playa del Inglés, og ta båten derfra til Puerto Mogan.
● Sanddynene i Maspalomas – Det mest spesielle landskapet på gran Canaria er kanskje sanddynene og naturreservatet i Maspalomas. Det vernede området er fint å spasere i, og turen bør gå innom fyrtårnet Faro de Maspalomas.
● San Mateo og Teror – San Mateo og Teror er to av øyas flotteste landsbyer. Begge ligger omtrent 20 minutter i bil unna Las Palmas. De har billedskjønn bebyggelse, hyggelig atmosfære, ligger flott i naturen, og begge er kjente for sine markeder på lørdager.

Del denne posten med andre :