Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Det er ikke bare boliglånet som bør refinansieres

| Ingen kommentar

 

Vi har for tiden rekordlav rente i Norge, og mange har derfor fått lettelser i boliglånet. Samtidig oppfordrer mange rådgivere innen privatøkonomi at man vurderer refinansiering av boliglånet sitt regelmessig, kanskje hvert annet år, for å hele tiden være sikker på å ha lavest mulig rente. Her viser vi deg imidlertid at det samme gjelder også for forbruksgjeld og gjeld på kredittkort. 

 

Hvorfor refinansiere

 

Hvis du har flere forbrukslån, avbetalinger eller kredittkort-regninger du ikke klarer å betale med en gang, så kan det lønne seg å refinansiere all den forbruksgjelden med et samlet forbrukslån

 

Det er flere grunner til det:
● Du slipper å betale gebyr på mer enn et lån hver måned.
● Du får som regel lavere rente på ett større lån, enn på flere små lån.
● Du får bedre oversikt over privatøkonomien. 

 

Hvordan gå fram 

 

Du bør først og fremst få oversikt over all forbruksgjelden du har. Det kan du enkelt gjøre på nettsidene til Gjeldsregisteret.no. Der kan du logge deg på med BankID, og raskt få informasjon om gjelden din. Denne tjenesten er gratis. Informasjonen som ligger hos Gjeldsregisteret skal til enhver tid være oppdatert. 

 

Dersom du logger deg inn på Gjeldsregisteret og ser gjeld du mener skulle vært slettet må du ta kontakt med den aktuelle banken og be dem sende slettemelding til Gjeldsregisteret. 

 

Når du har innhentet informasjon fra Gjeldsregisteret ser du hvor stort refinansieringslån du trenger for å dekke opp gjelden du har. Husk hvis du skal søke om lån til refinansiering skal det kun gå til å dekke gjeld, du kan ikke låne «litt ekstra» i tillegg. Det er fordi slike lån er unntatt fra en del andre regler fra Finanstilsynet. Blant annet kan det løpe over lengre tid enn vanlige forbrukslån, dersom du har behov for det. 

 

Men det lønner seg å betale de ned så raskt som mulig, fordi du da får minst mulig rentekostnader. 

 

På nettsiden Refinansiere.net kan du finne tips til hvordan du sørger for å få lavest mulig rente på lånet ditt. Der finner du også lenker til en rekke ulike finansieringsinstitusjoner, som Zmarta, Santander, Sbanken og Centum Finans

 

Låneeksempel: Eff. rente 9,64%. 100.000,-, over 5 år. Kostnad 25.246,-. Totalt: 125.246,-. 

 

Søk hos mange banker 

 

Når du skal søke om lån er det avgjørende viktig å søke til mange ulike finansinstitusjoner samtidig. Da kan du i ro og mak sammenligne tilbudene du får, og velge det som har best betingelser. 

 

På nettsiden Refinansiere.net kan du finne lånekalkulatorer som viser deg hvor mye et lån vil koste, både i måneden og samlet. Det er viktig for å kunne sammenligne ulike tilbud du mottar. 

 

Det er også mulig å søke om lån via en lånemegler, det finner du også på denne nettsiden. Å benytte en slik lånemegler er uforpliktende og gratis. De sender søknaden din automatisk til inntil 20 forskjellige banker. På den måten er det enkelt for deg å sjekke mange ulike tilbud raskt. 

 

Ulike typer refinansiering 

 

På nettsidene til Refinansiere.net kan du også lese informasjon om ulike typer refinansiering, både med og uten sikkerhet. Du kan for eksempel finne ut hvordan du refinansiere med en medlåntaker, og hvordan du kan refinansiere selv om du har en betalingsanmerkning

 

Dersom du har en betalingsanmerkning kan det hindre deg i å ta opp lån hos en rekke banker. Imidlertid finnes det banker som har nettopp denne type lån som sitt spesiale. 

 

Enkel framgangsmåte 

 

For å oppsummere kan du følge noen enkle trinn for å refinansiere og sørge for at du har best mulig betingelser på forbruksgjelden din:
● Søk hos mange banker, det er gratis og uforpliktende.
● Sammenlign alle tilbudene i ro og mak, husk å sjekke totalkostnaden.
● Velg det tilbudet som har lavest rente og som blir billigst for deg.
● Når du er klar til å forplikte deg kan du signere en låneavtale med BankID.

Del denne posten med andre :