Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Planlegg en ferie til Gran Canaria

| Ingen kommentar


Nå er det mange som lengter etter sol og varme badestrender, og da er Gran Canaria et godt valg. Dersom du legger opp en fornuftig nedbetalingsplan kan det være en god løsning med et forbrukslån til ferien, hvis du ikke har hatt anledning til å spare opp tilstrekkelig med penger på forhånd. 

Med et stabilt og godt klima er Gran Canaria et reisemål som er kjent for å sjelden skuffe solhungrige turister.

Fire gode grunner  

Det er mange gode grunner til å velge Gran Canaria som feriested. Fire av dem er:
● Godt og stabilt klima
● Forskjellige klimasoner
● Fantastiske strender
● Rikt utvalg av aktiviteter


Godt og stabilt klima  

Når vi pakker badetøyet og setter kursen mot sol og varme er det nettopp det vi vil ha. Selv om man aldri kan være sikker når det gjelder været, så kan Gran Canaria med rette reklamere med mye solskinn

Derfor har øya blitt et populært feriested, spesielt for besøkende fra Nord-Europa. Når man dessuten skal planlegge ferie i god tid, er dermed dette feriestedet et av de tryggeste valgene værmessig.

Forskjellige klimasoner  

Gran Canaria blir noen ganger omtalt som en miniatyrverden, fordi øya har flere forskjellige klimasoner. 

Nord på øya kommer det en del regn om vinteren. Dermed blir det et våtere klima, noe som gjør at den delen er frodigere og grønnere enn sør på Gran Canaria. I nord kommer temperaturen opp mot 23 grader i august og september, som er den varmeste tiden der. 

På den sørlige delen av øya er det vanligvis noen grader varmere. Om sommeren ligger temperaturen der rundt 26 til 28 grader, men kan også gå over 30. Dessuten gjør mindre regn at det området er tørrere. 

I fjellene er klimaet vanligvis en god del kaldere om vinteren. Gran Canaria er en vulkanøy med vulkankratere, bratte klipper og raviner.

Fantastiske strender
 

Gran Canaria har en kystlinje på hele 236 kilometer, og mye av den byr på flotte sandstrender. Den mest kjente er Playa del Ingles og sanddynene i Maspalomas. Den strekker seg over fem kilometer, med shopping, spisesteder og mange forskjellige vannsport-aktiviteter i tillegg til sol og bading. 

En annen er Playa de Amadores, en nydelig, hvit sandstrand. Også der finnes det restauranter og vannsport. Rett utenfor Las Palmas ligger stranden Playa de Las Centras. Der kan man spasere langs promenaden, eller legge seg på en solseng, etter en shoppingrunde inne i byen. 

Hvis du ønsker deg til roligere strender kan for eksempel Melenara og Salinetas være noe for deg. De ligger på øyas østkyst, og har et litt roligere tempo.

Rikt utvalg av aktiviteter
 

Provinshovedstaden Las Palmas kan by på spennende shopping av alt fra lokalt kunsthåndverk til eksklusive designerbutikker. Du kan også glede deg til kulinariske utskeielser i Las Palmas. Byen har alt fra flotte restauranter til enkle tapasbarer. 

En spennende aktivitet som det er god mulighet for på Gran Canaria er dykking. Det er et rikt sjøliv rundt øya, med blant annet havskilpadder, rokker og papegøyefisk. 

Fjellandskapet på vulkanøya byr dessuten på fotturer med flott utsikt og variert vanskelighetsgrad.

Betale ferie med forbrukslån  

Hvis du vurderer å ta opp forbrukslån til å bruke på ferie bør du først tenke nøye gjennom hvor mye du har råd til å betale ned på dette lånet hver måned. Dersom man har stabil inntekt, som det er grunn til å tro at man også fortsetter og ha gjennom hele lånets nedbetalingstid, så kan et forbrukslån være en god løsning for å få til og realisere drømmeferien.

Nedbetalingsplan gir trygghet
 

På nettsiden billigeforbrukslån.no/ferielån/ kan du enkelt og uforpliktende søke om forbrukslån fra en rekke ulike banker. Der kan du også finne lånekalkulatorer som viser deg hva lånet vil koste deg i måneden. 

Da kan du sette opp en realistisk nedbetalingsplan, slik at du har trygghet for at du vil kunne betale tilbake lånet innen planlagt tid. Du kan også via nettsiden velge å søke gjennom en Lånemegler, som Lendo. Da blir søknaden sendt videre til deres samarbeidspartnere og du kan velge tilbudet som passer deg best.
Låneeksempel: Eff. rente 9,64%, kr 100.000, o/5 år, Kostnad kr 25.246 Totalt kr 125.246-.


Se framover 

Det kan være flere grunner til å finansiere en ferie med et forbrukslån. Generelt gjelder det at man ikke har hatt tid til å spare opp nok penger, men er trygg på at man får penger inn jevnlig i tiden framover. Det kan for eksempel være hvis man har vært uten jobb eller vært permittert en periode. Da kan det være vanskelig å legge penger til side. Hvis man likevel har kommet inn i ny jobb, og har en økonomisk trygg base framover, kan det være forsvarlig å ta opp et forbrukslån. 

Dette gjelder ikke minst nå som det har vært oppsigelser og permitteringer i forbindelse med Covid-19-restriksjoner. Når man får en ny jobb kan det være godt å ta seg en velfortjent ferie, og se framover.

Del denne posten med andre :