Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Gran Canaria åpner 21. juni

| Ingen kommentar
Etter alt portforbud og karantene som har vært i Spania de siste 3 månedene, ble det i går bekreftet at Spania igjen åpner for utenlandske tursister fra og med den 21. juni. Kapasiteten på flyplassene rundt om i landet, vil også øke gradvis fra den 1. juli. 11.000 tyske turister har allerede begynt å reise til Balearene, øygruppen som inkluderer blant annet Mallorca og Ibiza.

På Gran Canaria er det så og si ingen smitte lengre, men det er fortsatt krav om distansering og bruk av munnbind hvis man ikke kan opprettholde 2 meters avstand, og på busser etc. På barer og restauranter derimot kan kundene sitte uten munnbind, men det må være godkjent avstand mellom bordene og de ansatte må bruke munnbind. I alle butikker er det satt fram håndsprit som må benyttes før man går inn, men bortsett fra slike tiltak er det meste normalt i dag på Gran Canaria.

På flyplassene vil det bli benyttet termiske bildekameraer som kan sjekke kroppstemperaturen på mange samtidig, sammen med krav om håndsprit, ansiktsmasker og avstand.

Flere spanske hotellkjeder har nå bekreftet at de vil åpne 1. juli og Norwegian har sagt de vil åpne en rekke ruter i Europa, noe som skal bekreftes i dag eller i morgen.

Alt i alt ser det ut som om de første skrittene er tatt for en gjennåpning av turismen på Gran Canaria, så kan vi bare håpe at mange velger å reise nedover igjen så snart som mulig. Mange lokale bedrifter sliter stort med mangelen på turister for tiden, og er helt avhengig av disse for å overleve.
Del denne posten med andre :