Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Charco Azul

| Ingen kommentar
Charco Azul er en av de små litt gjemte perlene, du må få med deg når du er på ferie på Gran Canaria. Den beste tiden å besøke Charco Azul er vanligvis mellom desember og februar, for da pleier det som regel å regne litt mere på nordsiden av øya. Men vi traff Yeray som bor rett nedenfor Charco Azul, og han kunne fortelle at i de siste 3 årene, har lagunen nesten ikke hatt vann på grunn av manglende nedbør. Men selv når det ikke var så veldig mye vann her, så er det fortsatt verdt turen.

Charco Azul er en liten lagune inne i fjellet, hvor det renner 3 fosser nedover i fjellet, og når det er nok vann går det fint å bade her, men nå på sommeren syntes vi vannet var litt for stillestående og egentlig mere grønt enn blått, men det er fortsatt en fantastisk plass. Det ligger litt flere bilder her på Facebook, hvis du vil se.

For å komme til Charco Azul, er den enkleste måten å kjøre nordover på motorveien til Las Palmas, videre mot Agaete og når motorveien slutter, tar du inn på GC-200 mot Aldea, helt til kommer til den lille landsbyen El Risco. Det finnes en liten bar/butikk som heter Bar Perdomo der du kan parkere bilen, og herfra er det en liten gåtur på mellom 30 og 45 minutter opp til Charco Azul. Hvis det ikke er nok vann oppe i fjellet som gjør at du kan bade der, går det en liten grusvei ned til Playa del Risco, hvor det er helt supert å kjøle seg ned litt etter fjellturen.

Hvis du ikke er redd for svingete veier, går det ann å kjøre GC-200 mot Aldea og Mogan på veien hjemover. Men selv om det ser kortere ut på kartet, tar denne ruta lengre tid enn å bare kjøre motorveien tilbake. Men i sluttenden er det kanskje mest smak og behag. Uansett god tur!
Del denne posten med andre :