Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Calima og mest forurenset i hele verden!

| Ingen kommentar
På søndag de 23. februar var Kanariøyene det mest forurensete området i hele verden!

Las Palmas nådde den høyeste poengsummen i rangeringen med 999, og Santa Cruz de Tenerife ble nummer to med 895, altså høyest i hele verden.

Klikk her for å følge utviklingen på kartet

Ikke India eller Kina, men Kanariøyene var denne søndagen det mest forurensede punktet på planeten vår, som en direkte følge av den utrolige intensiteten til calimaen. Luftkvalitetsindekser på øyene nådde "veldig farlige" grenser for helsen i går. Dette indikeres av World Air Quality Index (AQI), som måler luftforurensning. Las Palmas nådde den høyeste med 999, og Santa Cruz ble nummer to med 895. Beijing, som regnes som den mest forurensede byen på planeten, kom "kun" opp til 250 på søndag.

AQI inneholder seks skalaer: god kvalitet, mellom 0 og 50; moderat, fra 51 til 100; usunt for sensitive grupper, fra 101 til 150; usunt, som beveger seg mellom 151 og 200; veldig usunn (201-300) og farlig (301-500). Kanariøyene tredoblet minimumsintervallet i den siste kategorien, 301, inntil de nådde en helt ny kategori: "veldig farlig".

Sandstormen som kom inn fra Sahara denne helgen, skal være den tetteste som har vært på øygruppen på mer enn 20 år. Ikke nok med det, så blåste det i orkan styrke flere plasser, helt opp til 167 km/t som det ble målt til på Tenerife. Sør på Gran Canaria blåste en rekke store palmer overende. Sikten var ikke på mer enn mellom 400 og 500 meter, og alle flyplassene på Kanariøyene var i en periode stengt, noe som foråsaket fullt kaos for de som skulle reise hjem etter ferien på Gran Canaria og de andre Kanariøyene.

Denne calimaen ventes å ligge over øyene til og med onsdag kveld om alt går som forventet. Måleverdiene er nå på mandag kveld nede på mellom 150 og 170 sør på Gran Canaria, noe som fortsatt er 3 ganger over det anbefalte nivået.

Når det er sterk calima slik som nå, er det ikke så mye annet å gjøre enn å holde seg innendørs, med dører og vinduer stengt, og å passe på å få i seg mye drikke.

Her er noen tips til innendørs aktiviteter
Del denne posten med andre :