Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

La Cueva de la Reina Mora

| Ingen kommentar

 

Hvis du bare skal besøke en grotte eller hule som av og til ligger under vann i år på Gran Canaria, så bør du nok vurdere å reise til Cueva Reina Mora eller Cueva de los mil colores (grotten med de tusen farger) som andre mener å vite at den heter.

Denne grotten ligger utenfor den lille byen La Garita i Telde kommune øst på Gran Canaria, og kan være vanskelig å finne hvis du ikke har med deg kjentfolk, eller finner noen lokale du kan spørre om veien. Først og fremst, hvis du vil prøve deg på oppdagelselsferd, så er dette noe du må gjøre når det er lavvann, eller så kan dette faktisk være livsfarlig. Gode sko (ikke sandaler) er noe du må ha, for de timene denne grotten er tilgjengelig fra land, så er det alltid vått og glatt og det er fort gjort å havne uti sjøen om man ikke er forsiktig. Hvis det blåser mye og det er mye bølger, bør du absolutt ikke prøve deg, det samme gjelder om det er høyvann, da kommer du rett og slett ikke inn! Sjekk tidevannet på windfinder her om du vite hvordan det ser ut i dagene som kommer for å planlegge besøket litt.

Et besøk hit passer jo egentlig perfekt med et besøk til blåsehullet El Bufadero de La Garita, som bare ligger kanskje en kilometer unna. Problemet er bare at det ene er best ved lavvann og rolig sjø, mens det andre er best opplevd med mere høyvann og mye vind!

Men, om du finner en dag hvor været gjør sånn at du kan ta turen, så reis ut til Punta de la Mareta ved La Garita, og finn noen lokale du kan spørre om det er trygt å gå ned til grotten, samtidig som du spør hvor eksakt du skal gå ned, for det er ikke bare enkelt å finne ut hvor du må klatre ned på egen hånd.

Selve grotten er omlag 10 meter dyp innover i fjellet, litt over 2,5 meter høy og veggene er laget av lava i hundrevis av forskjellige fargekombinasjoner. Det finnes egentlig 2 små basseng, hvor det er mulig å bade men ikke å svømme. Om du velger å hoppe uti så ta det forsiktig og forsøk å ikke virvle opp sanden som ligger på bunnen. Foran selve grotten, ligger det en annen liten pool, som ikke egner seg for bading, men hvor du gjerne ser noen små fisker som venter på å komme seg tilbake ut i havet igjen.

Hvis du vil se flere bilder så finnes de på facebooksiden her, bildene forteller ikke alt, for følelsen av å forsvinne fra verden kommer inn når du går langs stien, ned steiner som sitter fast i sjøen etter å ha klatret ned stupet og du finner fram til  huleåpningen. Når du kommer inn får du bare en woho-følelse og det er helt fantastisk å se det naturlige bassenget nesten i midten av hulen. Dette er så langt en av de best bevarte hemmelighetene på Gran Canaria. Ikke fortell det til noen!


Følg med på Facebook for bilder og mye andre tips om Gran Canaria!

Del denne posten med andre :