Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Kanariøyenes mest kjente idrettsutøvere

| Ingen kommentar
Sport har dype røtter i hele Spania, og Kanariøyene generelt, og Gran Canaria spesielt, er ikke noe unntak. Faktisk kommer flere store verdensstjerner fra den lille øya ute i Atlanterhavet.

Overalt på Gran Canaria finner du fotballbaner, idrettshaller og arenaer hvor innbyggerne kan dyrke sport, og faktisk er Kanariøyene ett av områdene som genererer flest topputøvere innenfor de mest populære idrettene i Spania.

Idrettene som utøves av flest mennesker på de kanariske øyene er fotball, svømming, håndball, basketball, friidrett og sykling.

Vi er selvfølgelig klar over at en rangering av de mest kjente idrettsprofilene er vanskelig og at slike «kåringer» avhenger av preferanser og interesser, men her er i alle fall en oversikt over store idrettsprofiler fra Kanariøyene.


David Silva


Silva er nok den som flest (i alle fall nordmenn) vet at kommer fra Kanariøyene. Manchester City-spilleren ble født i kystbyen Arguineguín på Gran Canaria og er udiskutabelt den beste kanariske fotballspilleren gjennom tidene. Mange spanjoler vil nok også påstå at David Silva, sammen med Xavi, Andrés Iniesta og Sergio Busquets, for noen år siden utgjorde den beste midtbanen i hele fotballhistorien.

Etter oppveksten på Gran Canaria flyttet Silva til fastlandet og spilte for klubber som Eibar, Celta Vigo og Valencia før han ble hentet Manchester City hvor han fremdeles er en viktig spiller i Pep Guardiolas prosjekt.David Silva er blant annet verdensmester i 2010 og europamester i 2012, men han har også tre Premier League-, tre ligacup-, én FA Cup- og en Copa del Rey-tittel på merittlisten.

Sannsynligheten er også stor for at 33-åringen kan gjøre plass til nok en Premier League-tittel i premieskapet når vi kommer frem til mai. Manchester City er i alle fall storfavoritt til å vinne PL, og hos bet365 får du kun odds 1,40 på City som mestere.

Sergio Rodríguez


Rodríguez, eller «El Chacho» som han kalles er trolig historiens beste basketballspiller med fødested på de kanariske øyene.

33-åringen er født på Tenerife og spiller i dag i Olimpia Milano i Italia. Han har vunnet både VM (2006) og EM (2015) i basketball med Spania, men den 193 cm lange point guarden har også en personlig merittliste lang som et vondt år. I 2015 vant han blant annet EuroLeague med Real Madrid og han ble kåret som den europeiske basketligaens mest verdifulle spiller året før.

Nedenfor kan du se en reportasje om Rodríguez fra forrige sesong da han spilte i CSKA Moskva.Sergio Rodríguez har også flere sesonger bak seg i NBA hvor kan har representert både Portland Trail Blazers (2006-2009), Sacramento Kings/New York Knick (2009-2010) og Philadelphia 76ers (2016-2017).

Daida og Iballa Ruano


Selv om norskekysten byr på strålende surfeforhold og vi har flere dyktige surfere, er det er nok ikke mange nordmenn som kjenner til de to tvillingsøstrene fra Pozo Izquierdo på Gran Canaria. Faktum er imidlertid at Ruano-tvillingene er verdens beste kvinnelige vindsurfere.

De 39 år gamle tvillingene har i mer enn et tiår dominert sporten, og til sammen har de hentet ikke mindre enn 27 verdensmestertitler til familien. Daida har vunnet 18 av disse, mens søsteren, Iballa, må nøye seg meg «kun» ni.

Daida Ruano var også den første kvinne i vindsurfingens historie som fikk delta i et mesterskap for herrer.
Del denne posten med andre :