Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Rom fra Arucas

| Ingen kommentar
Ron Arehucas er Europas eldste og største romfabrikk, og produserer både rom og likører i den 131 år gamle fabrikken. Byen Arucas ligger et lite stykke utenfor Las Palmas, på nordsiden av Gran Canaria. Du kan besøke fabrikken mandag til fredag mellom 09-14 (09-13 om sommeren), om du vil ha en guidet tur og kanskje noen smaksprøver. Her produseres det nå på det meste over 12.000 flasker i timen, men fabrikken er i ferd med å utvides for å kunne øke produksjon. I løpet av 2016 skal også det nye senteret med omvisning for turister og besøkende stå klart.

Bli med på dagstur som inkluderer prøvesmaking!

Destilerias Arehucas ble etablert i 1884 og eksporterer i dag sine produkter til mange land rundt om i verden, deriblant Kina og USA. Du har sikkert fått servert den gode honningrommen Ron Miel på en restaurant på Gran Canaria, den kommer ofte sammen med regningen.
Neste gang du besøker Gran Canaria må du absolutt prøve å smake på den lokale rom fra Arucas. En av de mest populære er Arehucas Oro, som er en mørk rom med litt rødbrun tone. Den har en nyansert fyldig aroma med hint av vanilje. Arehucas Oro har blitt lagret i to år, noe som gir den en ekstra fylde og sødme. Mange liker å blande denne med cola og isbiter, og vil du imponere litt på spansk så bestiller du; ¡un carta de oro con cola, por favor!
Del denne posten med andre :