Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Kjøp av eiendom på Gran Canaria

| Ingen kommentar
Skal du kjøpe en feriebolig på Gran Canaria er det en del ting du bør være klar over. Du drømmer kanskje om å eie en leilighet på Gran Canaria,  men vet ikke helt hvor du skal henvende deg, og heller ikke fremgangsmåten for å gjennomføre et trygt boligkjøp i utlandet. Mange problemer kan ligge foran noe så viktig som et boligkjøp i Spania, men gjøres dette på riktig måte, kan du og din familie nyte gode dager med et feriehus på Gran Canaria.

Det de fleste ønsker seg når de begynner å leke med tanken om en eiendom på Gran Canaria, er et hus på stranden med svømmebasseng, og de har et par millioner kroner til rådighet. Det er viktig å kjenne til prisnivået på det man skal handle, og et hus på stranden på Gran Canaria eksisterer nesten ikke. Skulle du derimot klare å finne et, snakker vi om titalls millioner av kroner. I Spania er det vanlig med omlag 10 % i omkostninger når man overtar en bolig, og dette bør være med i beregningen din når du leter etter riktig type av bolig og riktig pris. Det er fullt mulig å få et lån i en spansk bank, men du må som regel stille mellom 30 og 40 prosent i egenkapital om dette skal la seg gjøre. Det kan uansett være lurt å opprette en spansk bankkonto, da alle regninger etc. vil gå via denne.For å sjekke at det ikke finnes heftelser på den boligen du skal overta, kan det være lurt å sjekke hos eiendomsregisteret at eiendomsskatten er betalt. Og også for å finne ut at det som er av fellesutgifter ikke har noen heftelser. I de fleste boligfelleskap i Spania, har man fellesutgifter eller på spansk communidad på omlag 30-80 euro hver mnd. Sjekk også at den personen som du skal betale inn reservasjonen for leiligheten, faktisk er den som eier leiligheten eller en advokat som opptrer på vegne av rettmessig eier.

Du får et skjøte på boligen hos notar, og hele kjøpesummen må være innbetalt i forkant av møtet hos notaren. Det er vanlig å betale disse pengene inn til en advokat med en klientkonto. Advokaten er også tilstede hos notaren, og her er det viktig med en som kan oversette fra spansk, slik at du forstår hva som blir sagt. Det kan kanskje høres kronglete ut, men når alle papirer er i orden og dere har flyttet inn i nytt hus, føles det ekstra godt at alt er under kontroll. Lykke til med et nytt hus på Gran Canaria!
Del denne posten med andre :