Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Høyt belegg i mai på Gran Canaria

| Ingen kommentar


Gran Canaria avsluttet mai måned med 67,26 % belegg på utleie av hotellrom og leiligheter, 2,67 % flere enn i 2022. Turistministeren Carlos Álamo, anser disse resultatene som "veldig positive for måneden som vanligvis har en begrenset etterspørsel"


Gran Canaria avsluttet mai med 67,26 % av turistrommene, en økning på 2,67 % sammenlignet med samme måned året før og 12,73 % mer i inntekt fra overnatting.

Turistminister Carlos Álamo har i en uttalelse vurdert disse resultatene som "svært positive", spesielt siden det igjen betydde en økning i fakturering med inntekt som var 12,73 % høyere enn i samme måned i 2022. til 85,3 millioner euro, ifølge ISTAC overnattingsrapporten i begge tilfeller.

For Álamo er dette «svært positive data for måneden som vanligvis har en begrenset etterspørsel», slik det er i en periode etter vintersesongen og før starten av sommerkampanjen.

Den gjennomsnittlige dagsprisen for turistovernatting, feiret han, økte med 4,62 % sammenlignet med sammenligningen fra år til år, som representerer "en bemerkelsesverdig forbedring når det gjelder omsetning, over økningen i prisene". Økningen i antall besatte stillinger var 6,02 %, noe som også styrker arbeidssektoren.

Gran Canaria avsluttet den siste vintersesongen med 2,3 millioner kunder, ifølge data fra Frontur, noe som innebærer en økning på 28,04 % sammenlignet med vintersesongen 2021-22.

64,55 % av disse kundene valgte hotellovernatting, og en nedgang i bruken av turistpakken skiller seg ut, siden bare 47,06 % av disse besøkende brukte en charterreise.

Hovedkundene var fra Norden, med 26,76 % av totalen, og tyskerne, med 20,64 % av de totale ankomstene. Britene sto for 17,45 % av disse, sa han. Mens den nederlandske klienten "har klatret posisjoner de siste årene" til å representere 5,33% av det totale antallet besøkende denne vinteren. Franskmennenes tilstedeværelse har økt med 58,08 % den siste vinteren, og irene gjør det med 72,89 %.

"Britene vokste med 47,29 og Norden med 28,15%, etter inneslutningen og forsiktigheten som ble vist året før i møte med trusselen fra krigsepisoden i Ukraina", mens "tyskerne har økt besøkene sine med 22,31%" .

På denne måten "bekreftes det at oppfordringen om å begrense utgifter og uttalelsen fra regjeringer som den tyske og de nordiske landenes forsiktighet veide ned ankomstdataene fra det foregående året", som han forklarte, og nå "vender de tilbake til en destinasjon som vår som er foretrukket for disse markedene».

Álamo har indikert at de "overgår tallene for 2019, som var de tredje beste i den historiske serien for Gran Canaria, og på noen få måneder overgår vi ankomster", noe som "ikke angår oss siden formålet med vår strategi prioriterer økningen i fakturering og inntekt med et tilsvarende antall kunder, og vi oppnår det, samtidig som "vi er forpliktet til verdier for sosial og reiselivsmessig bærekraft", forklarte han.

Del denne posten med andre :