Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Slutten på munnbind på Gran Canaria

| Ingen kommentar


Helsemyndighetene i Spania foreslår å vedta slutt på innendørsmasker i påsken Departementet utreder opphør av plikten 12. april dersom teknikerne slutter seg til tiltaket.


"Snart", "snart", "snart enn senere" eller det mest innovative "det er en dag mindre igjen", uttalt på fredag av Carolina Darias, er formlene som gjentas av statsrådene, og spesielt helsesjefen, hvis journalister spør dem når slutten på innendørsmasker vil bli vedtatt. 21. februar snakket president Pedro Sánchez for første gang om tilbaketrekkingen av den siste begrensningen av pandemien, men nesten halvannen måned senere har forverringen av den epidemiologiske situasjonen bremset planene, som drømte om en vår uten dette elementet av beskyttelse innendørs. Tidsfristene er nå i luften, men presset øker, fra opposisjonspartiene og fra enkelte autonome samfunn, for å avslutte, denne gangen ja, snart, med maskene innendørs.

Hvis Spania har vært en pioner i prosessen med "influensa" overvåkingen av covid-19, ser det ut til at teknikerne til Helsedepartementet velger ekstrem forsiktighet ved fjerning av maskene. I prinsippet vil ikke Interterritorial Health Council denne onsdagen, som avholdes i Toledo, debattere tiltaket, selv om en endring i agendaen for møtet ikke er utelukket og flere miljøer allerede har advart om at de vil kreve at helsemyndighetene tar denne avgjørelsen nå. Men avdelingen til Darias styrer sin egen kalender og har en dato merket med rødt: 12. april, skjærtorsdag. Den dagen vil være to uker siden starten av "influensa" og effekten av den nye overvåkingen på sykehusinnleggelser vil begynne å bli sett, indikatoren som siden sist mandag markerer vedtakene til departementet. Varslingskonferansen planlegger å utarbeide et dokument om landets epidemiologiske situasjon for den dagen. Hvis konklusjonene er positive, kan avgjørelsen tas raskt, selv om foreløpig oppdateringene publisert, som er mindre og mindre uttømmende, ikke gir overdrevne grunner til optimisme.

I forrige tirsdags rapport, den siste komplette av pandemien, steg den akkumulerte forekomsten til 466,51 tilfeller per 100 000 innbyggere, ni ganger flere enn de 50 tilfellene som Regjeringen anser som en markør for den nye normaliteten. I fredagens oppdatering var forekomsten hos personer over 60 år (den eneste som skal måles nå) på 459,27 tilfeller, og selv om noen markører, som forekomsten på syv dager, peker på et fall, vil ikke være rask nok til å komme til påske med lave risikonivåer. Derimot er situasjonen på sykehusene god, med bare 3,34 % av sengeplasser og 4,62 % av intensivavdelinger okkupert av covid-pasienter.

Fra politisk side er regjeringen under økende press. Kongressen godkjente torsdag et forslag godkjent av Citizens med PSOE som oppfordrer til å avskaffe obligatorisk bruk av masker innendørs, ja, under forutsetning av at tiltaket har godkjenning fra det vitenskapelige miljøet og helsemyndighetene. Vox, som krever slutt på maskene nå, stemte for, og PP posisjonerte seg mot, selv om den nye lederen, Alberto Núñez Feijóo, har vært, i Xunta de Galicia, en av de regionale presidentene som har pålagt mest restriksjoner støttet under pandemien. I autonomiene forårsaker debatten om masker en dyp splittelse, eksemplifisert i to samfunn styrt av PP. Andalusia går inn for å opprettholde denne begrensningen mens Madrid tar til orde for å fjerne forpliktelsen.

Og alt dette skjer mens folkehelseeksperter ber om forsiktighet. "Det er ikke nødvendig å sette en dato på slutten av innendørsmasker, vi må analysere dataene, og det vi har akkurat nå, forteller oss at forekomsten blant de mest sårbare, de over 80 år, øker, sier Joan Carles March, professor ved Andalusian School of Public Health. I tillegg forklarer March at Spania må forberede seg på andre måter for å fjerne masker innendørs, «utvide bruken av CO2-målere og HEPA-filtre». (Fra Canarias7).

Del denne posten med andre :