Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

La Fortaleza

| Ingen kommentar
Hvis du vil besøke et spennende sted for å oppleve hvordan Guanchene bodde på Gran Canaria for 1400 år siden, bør du reise en tur opp til La Fortaleza i Santa Lucia. Dette fjellet som reiser seg nesten loddrett opp fra dalbunnen ved veien GC-65 har en både makaber og interessant historie!

La Fortaleza (Festningen på norsk) er et av de viktigste arkeologiske områdene på Gran Canaria. Fjellet er dannet av tre topper, Fortaleza Grande, Fortaleza Chica og Titana.

Stedet er kanskje mest kjent for overgivelsen av urbefolkningen den 29 april 1483 til de spanske troppene, hvor lederne for kanarierne kastet seg ut fra toppen av La Fortaleza og tok kollektivt selvmord. Andre mener at denne siste kampen mellom den kanariske urbefolkningen og de spanske conquistadorene var en ren nedslaktning fra spanjolene sin side og at de ble kastet ned fra fjellet, men ingen vet eksakt hva som egentlig skjedde.

Det man vet sikkert, er at landsbyen ved foten av fjellet ble bebodd for ca 1400 år siden. Inne i selve fjellet ligger det en rekke huler og grotter, som du kan besøke hvis du går en liten runde rundt selve fjellet. Anbefales ikke hvis du er litt redd for høyder, da holder det sikkert å gå rett opp til den store grotten du ser på bildet over her, fra der hvor du parkerer bilen.

Ca. 500 meter før du kommer til selve fjellet, ligger det et lite museum som forteller historien om La Fortaleza. Her starter du rundturen med en film på ca. 15 minutter som viser hvordan en vanlig dag kunne være her for 1400 år siden. Utstillingen viser gjenstander og redskap som er funnet ved utgravingen, men også hodeskaller som ble funnet på toppen av fjellet! Det ligger en terrasse på taket til museumet, hvor man kan se hvordan litt av byen skulle ha vært og det finnes også en liten souvenirbutikk hvor man kan kjøpe med seg litt minner hjem. God tur!

Åpningstider:
Tirsdag - Søndag
10:00 til 17:00
4 Euro for voksne
2 Euro for barn
Hjemmeside
Del denne posten med andre :