Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Opplev vestkysten i leiebil

| Ingen kommentar
vestkysten gran canariaMange kvier seg litt for å kjøre langs vestkysten av Gran Canaria, mye fordi det er ganske langt unna de mest populære turistområdene, men også på grunn av de svingete veiene hvor utsikten nedover er litt i overkant skummel for noen. Det er kanskje ikke den beste utflukten å dra på hvis du har veldig høydeskrekk, men liker du en fantastisk natur med storslåtte fjell, er dette en utflukt du absolutt bør prøve en dag. Det er liksom en grense for hvor mange ganger man kan kjøre opp til Roque Nublo og tilbake igjen.

For det første så anbefaler vi at dere ikke blir med på en av de arrangerte bussturene, men heller benytter egen leiebil fordi dere da har en mye større frihet til å stoppe hvor dere vil og hvor lenge dere vil. Denne gangen ble vi anbefalt å bruke et selskap som heter EasyTerra til å leie bil, og det fungerte helt glimrende. Sammenlign priser på leiebiler på Gran Canaria med de, og vi endte i hvert fall opp med en bra pris og en fin bil.

Det finnes to forskjellige måter å komme seg til vestkysten på. Den ene er å kjøre forbi Las Palmas, videre mot Agaete og fortsette derfra oppover veien GC-200 mot La Aldea de San Nicolás. På veien dit kommer dere først til nasjonalparken Parque Natural de Tamadaba, hvor naturen kan virke som om man befinner seg i en skog i Norge, mer enn hva man er vant til sør på Gran Canaria. Dette er et populært område å gå vandreturer i, men vi nøyde oss med å ta bilder denne gangen.

Videre kommer dere til den lille stranden Playa de Aldea, hvor det passer bra for en liten lunsjpause med utsikt mot fantastiske fjellformasjoner, før dere fortsetter oppover mot San Nicolás. Derfra og nedover mot Mogan, ligger det flere fantastiske strender på rekke og rad. Playa de Gui Gui, Tasartico og Tasarte er alle verdt et besøk, men dere rekker trolig ikke alle tre på en dag.

Den andre måten man kan kjøre på, er å starte nede i Mogan og kjøre nordover på GC-200. Da kommer dere først til de tre nevnte strendene og kan fortsette så langt nordover som dere kjenner at det passer. Denne ruten tar noe kortere tid i forhold til å kjøre helt opp til Agaete først, i hvert fall hvis dere bor på sørenden av Gran Canaria.

God tur og kjør forsiktig!
Del denne posten med andre :