Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Husene på stranden i Tufia og Ojos de Garza

| Ingen kommentar

 

Det finnes mange flere spennende steder du kan besøke på Gran Canaria, enn hva du kanskje er klar over, og Playa de Ojos de Garza og Tufia er noen eksempler på slike steder. For å oppleve disse stedene bør du kanskje ta turen så fort som mulig, for det er ikke sikkert at de eksisterer om så alt for mange år.

Hvis du først kjører forbi flyplassen i retning nordover, og svinger av på den første avkjøringen etter flyplassen, kommer du ned til Playa de Ojos de Garza. Husene som ligger helt nede på stranden her skal egentlig rives fordi de ligger for nærme strandlinjen, det har det Kanariske øyrådet bestemt. Innbyggerene i landsbyen håper derimot på å slippe å måtte flytte fra byen sin. Rundt 20 av husene her er det allerede utstedt rivningsordre på, men over 50 hus ligger nærmere enn 100 meter fra vannkanten, som er grensen for oppføring av private bygninger i den spanske kystloven. Det er sendt en forspørsel om hjelp til EU-parlamentet, om å få la denne lille landsbyen bestå som den er, selv om husene er bygd litt for nære havet. Muligens så vil de spanske myndighetene forandre litt på kystloven, slik at grensen endres fra 100 meter til 20 meter for eksisterende boliger, men dette er ikke endelig bestemt, så vi må bare vente å se hva som skjer.

En liten tur videre nordover på motorveien mot Las Palmas, tar deg til avkjøringen ved industriområdet El Goro, hvor du kan svinge ned til Tufia, om du ikke misser den lille avkjøringen. I Tufia hvor situasjonen er mer eller mindre den samme, er det bestemt at i alle fall 17 hus skal rives fordi de ligger ulovlig oppført for nærme strandlinjen.

Men du bør absolutt kjøre ned den svingete veien mot Tufia. Når du kommer fram er det en liten parkeringsplass med en utsiktspost, hvor utsikten ned mot stranden er helt utrolig. Av og til finnes det en liten slags bar her, men den er stort sett bare åpen på sommeren. Denne flyttbare baren kalles for en chiringuito, og er av den samme typen du ofte kan se når det er fiesta rundt om på øya. Dette er et avslappende sted hvor du trolig ikke treffer på noen andre turister, men heller kan slå av en prat med noen av de mange hyggelige menneskene som bor her i Tufia. Et perfekt sted å reise til på en søndag ettermiddag, hvor du egentlig ikke trenger å gjøre noe mer enn bare å høre på bølgene som slår inn mot stranda.

Vi får bare håpe at ingen politiker er dum nok til å gjennomføre den planlagte rivingen av husene på stranden, i Tufia og Ojos de Garza.

Del denne posten med andre :