Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

De 5 beste utkikksposter på Gran Canaria

| Ingen kommentar
Gran Canaria har mange naturlige vinduer eller utkikkspunkter som lar deg oppleve øya med all sin prakt, helt annerledes enn hva du ser nede ved den steinete og gruslagte sørkysten. Mange sier at Gran Canaria er mye mer enn bare hav og strand, men dette bør du oppleve med egne øyne. Hvis du enda ikke har vært oppe i fjellet når du har vært på ferie på Gran Canaria, så bør du absolutt gjøre noe med det nå!

Den beste måten å komme seg oppover i fjellet på er å ha en egen bil, men det finnes også forskjellige organiserte bussturer som tar deg med oppover. Du rekker nok ikke alle disse her på en dag, men her er i alle fall en liten oversikt over 5 av de beste utkikkspostene du kan besøke oppe i fjellet på Gran Canaria. Men det finnes også mange mange flere:

1. Mirador del Pico de los Pozos de la Nieve
Selve toppen av Gran Canaria ligger i sentrum av øya med en høyde på 1.956 meter, og denne utrolige naturlige balkongen tilbyr et praktfullt et hav av kanarisk furuskog som strekker seg fra Tamadaba massivet i nordvest, til Amurga massivet mot sørøst. Herfra kan du som regel se over til det majestetiske fjellet Teide på Tenerife og den imponerende klippen Roque Nublo.

2. Mirador de Pinos de Gáldar
Denne utkikksposten er populært kjent som La Redonda. Denne enklaven hvor grensene til kommunene Moya, Santa María de Guía og Gáldar går sammen, gir en unik utsikt over de århundrer gamle kanariske furutrærne. En bred panoramautsikt over nord og vestsiden av Gran Canaria kan ses herfra.

3. Mirador Degollada de Becerra
En av de mest kjente utsiktene over Gran Canaria, og uten tvil en av de mest besøkte. På kanten mellom kommunene Vega de San Mateo og Tejeda, er dette utkikkspunktet mot Roque Nublo og Roque Bentayga helt ubetalelig. Med Almagria-fjellene i nord og Mejoranas-fjellene i sør, er dette en av de store visuelle opplevelsene du kan besøke på øya.

4. Mirador Degollada de la Paloma
En av de store favorittene til mange besøkende. Oppe i fjellet over Tejeda og det ærverdige hotellet Parador de Cruz de Tejeda, ser du ned til Roque Bentayga og opp til Roque Nublo. I fjellsidene rundt Tejeda ser du et landskap som er beriket med små landsbyer av tradisjonelle hus, hvis det ikke er skyer og du mest ser utsikten over skylaget, noe som også er en fantastisk opplevelse i seg selv.

5. Mirador de Inagua (Cruz de San Antonio) 
Herfra kan du se flere små innsjøer mellom Tejeda og La Aldea i nord og Arguineguín, Mogán og Veneguera i sør. Vegetasjonen med hovedvekt av kanarisk furu, bringer sammen en rik biodiversitet med endemiske arter av høy vitenskapelig verdi, som kun lever i dette naturreservatet.

Har du andre favoritter eller forslag til steder man bør reise til for å se flotte utsikter på Gran Canaria? Kommenter og del på Facebook-siden da vel! Lurer du på hvordan du kommer deg til de forskjellige stedene, så er det enkelt å søke på google maps.
Del denne posten med andre :