Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Cenobio de Valerón

| Ingen kommentar
Cenobio de Valerón gran canaria

Gran Canaria har så uendelig mye mer å by på enn bare sol og strand, og Cenobio de Valerón i Guía nord på øya er et eksempel en slik plass.

Cenobio de Valerón er ikke et kloster som navnet skulle tilsi (Cenobio på spansk betyr kloster), men en slags grotte utgravet i en hule med store dimensjoner plassert i en bratt og spektakulær kløft. I århundrer ble det antatt at de små grottene på stedet var rom for unge jenter som levde under omsorg av prester, hvor de bodde og forberedte seg til ekteskapet, derav klostrets feilaktige navn.

De kanariske Guanchene gravde ut dette området for minst 800 år siden, ved hjelp av verktøy av stein og tre. Området rommer rundt 300 kamre eller siloer for lagring av korn som de dyrket og andre verdisaker. I motsetning til resten av Kanariøyene, hvor husdyr var deres viktigste matressurs, så ble det på Gran Canaria drevet stort med landbruk, hvor spesielt korn som bygg og hvete hadde en stor betydning.

I dag kan vi i Cenobio de Valerón observere den store mengden og variasjonen av eksisterende siloer, med deres forskjellige former og dimensjoner og hvor mange av dem henger sammen internt gjennom hull og passasjer. Vi kan også observere stiene som er hugget inn i fjellet og trinnene for å klatre fra et galleri til en annet, eller fra en silo til den neste. Noen av de steindørene som siloene var stengt med, kan fremdeles sees så vel som sporene der trerammene ble montert for å holde tredørene fast. Ved siden av siloene er det visse grotter som fungerte som bolig for folk som permanent voktet innholdet for å hindre tyveri eller ødeleggelse av kornet.

Cenobio de Valerón er en av de mest symbolske arkeologiske stedene på Kanariøyene, og er også den mest besøkte. Plassen er åpen for besøk hele året. Kanskje ikke det beste stedet å dra til om du lider av høydeskrekk, det er en bratt sti oppover med en god del trapper, men også en fantastisk utsikt!

Åpningstider:
Tirsdag - Søndag
10.00 - 17.00
Link til Google Maps
Pris: 3 Euro for voksne
Barn under 10 år gratis
Spansk Hjemmeside

Del denne posten med andre :