Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

De beste strendene på Gran Canaria

| Ingen kommentar
playa ingles san agustin

 

Det er ikke noen tvil om at Gran Canaria er det mest populære reisemålet blant norske turister, for mer enn 300.000 nordmenn ventes å feriere her i 2020. Det er mange grunner til at vi velger å reise på ferie til Gran Canaria, men klimaet og de mange flotte strendene er helt klart en viktig faktor.

Da er det vel helt sikkert på sin plass med en liste over de 10 beste strendene som finnes på Gran Canaria. Totalt sett så finnes det mer enn 130 forskjellige små og store strender på Gran Canaria, men dette er altså noen av de aller beste. Oversikten er selvsagt helt subjektiv, men du kan gjerne kommentere under her, om du har synspunkter eller forslag til andre strender som heller burde ha vært nevnt.

10. Playa de Tufia er en bitteliten strand en kort kjøretur nord for flyplassen. I Tufia kan det virke som om klokken går litt langsommere enn ellers på Gran Canaria, og dette er en perfekt strand til å bare ligge å slappe av hele dagen. Denne bør besøkes hvis du vil oppleve en strand stort sett uten turister.

9. Playa de San Agustin er svenskenes favoritt på Gran Canaria, men stranden tiltrekker seg også mange andre turister hver eneste dag. En glimrende strand for barnefamilier, ettersom stranden er langgrunn og har god plass.

8. Playa de Mogan er en av de mest besøkte strendene på Gran Canaria av norske turister. Stranden ligger rett bortenfor den vakre byen som er kjent for sine blomsterpregede småhus og marinaen med plass til over 200 båter.

7. Ved siden av Playa de Las Carpinteras ligger en liten bortgjemt perle mellom Pasito Blanco og Arguineguin. Følg bare gamleveien fra Meloneras videre forbi Pasito Blanco, så kommer du til stranden etterhvert. Hvis du rusler rundt odden til venstre, en liten spasertur på fem minutter, kommer du til naturiststranden Montaña de Arena som ikke er synlig fra veien.

6. De to strendene ved Melenara og Salinetas ligger på østkysten av Gran Canaria og her kan du også nyte det late strandliv uten så alt for mange turister rundt deg. Begge strendene er litt over 300 meter lange, og har et godt tilbud av restauranter og spisesteder i umiddelbar nærhet.

5. Playa Gui Gui hadde kanskje fortjent en høyere plassering på denne listen, for dette er utvilsomt en av de vakreste strendene på Gran Canaria. Men på grunn av at den ligger et stykke unna de mest kjente turistområdene havner stranden såvidt utenfor pallen denne gang. Men denne bør du besøke en gang, når du er på Gran Canaria.

4. Anfi del Mar har kanskje den stranden med den hviteste sandenn på Gran Canaria, og det er kanskje ikke så rart når den er hentet fra Bahamas. Anfistranden er knappe 200 meter lang, så her kan det av og til bli stappfullt med folk.

3. Playa de Las Canteras i Las Palmas strekker seg over 3 kilometer, rett nedenfor sentrum i byen. Om du vil ligge på stranden eller bare spasere på strandpromenaden, så er finnes det noe for enhver smak. Det ligger en rekke gode spisesteder langs med promenaden.

2. Playa de Amadores blir bare mer og mer populær og her er det fullt av folk hele året rundt. Den 500 meter lange hvite sandstranden er omkranset av en rekke gode restauranter, hvor spesiellt Amadores Beach Club kan anbefales hvis du er ute etter det lille ekstra. Her kan du leie en privat mini bungalow for en dag med eget basseng og privat terrasse, hvis du har 300 euro til overs.

1. Playa del Ingles og sanddynene i Maspalomas er de strendene på Gran Canaria som egentlig har alt hva man kan ønske seg. Hit har turister valfartet i snart 60 år, og det er ingenting som tyder på det kommer til å endre seg med det første. Her får du strender på over 5 kilometer, kombinert med shopping, spisesteder og mange forskjellige former av vannsport. Hvis du enda ikke har besøkt sanddynene i Maspalomas, er det på tide på din neste ferie til Gran Canaria!

Del denne posten med andre :