Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Reisetips om Gran Canaria

| Ingen kommentar
Gran Canaria er den av Kanariøyene som de fleste norske turister reiser til, og øya er utvilsomt det mest populære reisemålet vi har, i alle fall i vintersesongen. Gran Canaria er av mange omtalt som et lite kontinent i miniatyr, for her finner vi flere forskjellige klimasoner og det meste som trengs for å få en perfekt ferie! De fleste som reiser hit bor på hotell eller i leiligheter fra flyplassen og nedover helt til Puerto de Mogan, ettersom det er her vi finner det beste og mest solsikre klimaet. Men øya har mye mer å by på enn bare strendene på sydsiden.

I denne reiseguiden kan du bestille restplasser og charterturer eller hotellopphold, lese om noen av de mest kjente feriestedene på Gran Canaria, som Arguineguin, Puerto Rico, San Agustin, Bahia Feliz, Maspalomas, Playa del Ingles, Amadores eller Meloneras. Du finner også tips om ukjente strender, turguider, utflukter, aktiviteter, restauranter og temaparker som Aqualand, Palmitos Park, Holiday World eller Krokodilleparken på øya. Les også om byer litt lenger nord på øya som Agüimes, Arucas, Firgas, Agaete, Teror, Artenara, San Mateo eller Las Palmas. Hvis du vil vite mer om Spania og ikke bare Gran Canaria anbefaler vi at du tar turen til Spania 24 som er en grundig og bra guide til hele Spania.

Kanariøyene er et taxfree område med bare 7 % moms, så det er også mange gode muligheter for shopping. De beste shoppingsenterene finner du på nordsiden fra Vecindario, via Telde og Las Terrazas til hovedstaden Las Palmas. I tillegg så finnes det også markeder rundt hele øya nesten hver eneste dag, hvis dere heller liker å prute litt på prisen når dere handler. Dette og mere til finnes det tips om i menyen til høyre her, det er bare å lese å drømme seg bort, mens dere planlegger ferien.

Hvem passer Gran Canaria for som reisemål?

Denne lille holmen ute i Atlanterhavet passer egentlig for nesten alle som vil reise til syden på ferie. Hit reiser personer i alle aldre, barnefamilier, single, par, vennegjenger, pensjonister, grupper på firmatur eller fotball- og sykkeklubber som reiser på treningsleir. Ja, stort sett alle har i hvert fall en ting til felles, og det er at de vil reise til et sted som er mer eller mindre sikret for sol og behagelige temperaturer.

Når man i tillegg til klimaet med over 320 soldager og et snitt på over 25 grader, også kan skilte med mange flotte strender, spennende fjell og mye fin natur, er det ikke så merkelig at øya har ligget på topp som reisemål for nordmenn i snart en mannsalder. Reiser du på ferie for å drive med sport, finnes det også massevis å velge i som tennis, golf, klatring, sykling, vandring, surfing, dykking, seiling, havfiske, vannski, og mange andre aktiviteter.

Hoteller finnes i alle prisklasser og typer av standard, og det finnes også mange som leier ut private ferieboliger. Sistnevnte er populært blant mange av de som oppholder seg hele vinteren på øya. Flere steder på Gran Canaria foregår det nå en ganske omfattende oppussing av både hoteller, shoppingsentere, veier, parkområder og promenader. Motorveien fra flyplassen går fra den 16. mars helt ned til Puerto de Mogan. Les mer om de forskjellige feriestedene og andre reisetips i menyen til høyre her. God tur til Gran Canaria!
Del denne posten med andre :