Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Fakta om Gran Canaria

| 2 Kommentarer
Gran Canaria er et av de mest populære turistmålene i hele Europa. I 2008 besøkte nesten 3 millioner mennesker denne vakre ferieøya. Gran Canaria ligger i Atlanterhavet, og er en del av Makronesia som omfatter Kanariøyene, Madeira, Salvajes, Azorene og Kapp Verde. Afrikas kyst ligger cirka 210 kilometer unna, og 1.250 km fra fastlandet i Spania.

Kanariøyene har totalt 7 forskjellige øyer. Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, La Palma og El Hierro. Hovedstaden er delt mellom Las Palmas de Gran Canaria og Santa Cruz de Tenerife. Litt over 2 millioner mennesker bor på øyene, og 840.000 av dem bor på Gran Canaria, og av de rundt 340.000 i hovedstaden Las Palmas. Øya har en rund form, med en diameter på omtrent 50 kilometer. Gran Canaria blir kalt et kontinent i miniatyr. Klimaet er unikt og delt inn i tre ulike soner, der den sørlige tiltrekker seg turister fra hele verden hvert eneste år.

Turistområdene med mange hotell i sør er Bahia Feliz, San Agustin, Playa del Ingles, Maspalomas, Sonnenland, Meloneras, Arguineguin, Patalavaca, Puerto Rico, Amadores, Playa del Cura, Taurito og Puerto de Mogan. De fleste turistene som reiser på ferie til Gran Canaria kommer fra Tyskland, etterfulgt av Storbritannia, Norge, Sverige, Holland, Danmark, Finland, Irland, Sveits og Belgia.

Noen av de mest populære aktivitetene som finnes på Gran Canaria ligger på sørsiden av øya.

Sioux City i Playa del Aguilla, nær San Agustin er en westernpark med kabareter, cowboy show, indianer show, spillområde, aktiviteter for barn, restauranter, grillkvelder og den største utstillingen av reptiler og amfibier på øya.

Aqualand i Maspalomas er det største badelandet på øya. 90.000m2 med 14 fantastiske attraksjoner og 30 vannrutsjebaner for alle i familien. De har også restauranter, souvenirbutikker, garderober og en fantastisk atmosfære.

Palmitos Park i Maspalomas har dyr fra alle kontinenter. Parken ble ødelagt i en stor brann i 2007, men er nå totalt restaurert og forbedret. Dyrene inkluderer eksotiske fugler, akvariefisk, pattedyr, sommerfugler, krypdyr, primater og ulike forestillinger hver dag.

Gran Karting Club i Bahia Feliz er den største Gokart banen på øya, 1.650 meter lang. De har gokarter både for barn og voksne. Grilling, private fester og konkurranser for grupper og bedrifter kan bli arrangert.

De mest kjente strendene på Gran Canaria inkluderer sanddynene i Maspalomas, Playa de las Canteras i Las Palmas, Playa del Ingles, Playa Amadores og ikke så godt kjente Playa Gui Gui på vestsiden av øya. Alle strendene har mottatt kvalitetsstandarden som markeres ved et blått flagg, noe som indikerer en høy standard og renslighet på strendene. En masse andre aktiviteter finnes også på Gran Canaria, og du kan finne ut mye mer på denne nettsiden om øya. Nyt en fantastisk ferie på din neste tur til Gran Canaria!
Del denne posten med andre :