Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Flere Nordmenn reiser til Gran Canaria

| Ingen kommentar


Gran Canaria gjenoppretter turismen med retur av den tyske og nordiske klienten. Øya er den av Kanariøyene hvor kundene tilbringer flest dager og hvor det legges igjen mest penger av turistene.


Gran Canaria håper at 2023 vil bli konsolidert som et av de tre beste turistårene i sin historie, takket være gjenvinningen av ankomsten av reisende fra land som Tyskland, Sverige og Norge, dets viktigste kunder, som frem til april allerede har en vekst på 26 % , 40 % og 62,6 %. Altså, de norske turistene øker mest.

I en uttalelse minner Cabildo de Gran Canaria om at ankomsten av tyske og nordiske turister i fjor falt på grunn av frykt for at landene deres skulle lide av en energikrise på grunn av krigen i Ukraina og reduksjonen i gassforsyningen fra Russland.

Imidlertid legger han til, "gass- og oljereservene falt ikke under 90 % sist vinter", noe som har oppmuntret turister fra de landene, som er blant de viktigste kildemarkedene, til å reise til Gran Canaria igjen. I tillegg til disse positive tallene kommer tallene for finske passasjerer, som summerer seg til en økning på 38 %.

"Dette er markeder som alle er essensielle for Gran Canaria og som er nedsenket i en gjenopprettingsprosess som fortsatt har mye plass å gå," forklarer Gran Canarias turistminister Carlos Álamo.

Álamo hevder at Fuerteventura, i likhet med Gran Canaria, har opplevd en god del økning av turistmarkedet i mars, og "etter å se fremgangen til resultatene av påsken og at april 2022 allerede var bedre enn 2019, vil de bli enda bedre".

I mellomtiden forblir markedene som har vokst som en del av diversifiseringsprosjektet Gran Canaria Tourism stabile, bortsett fra Frankrike, som fortsetter å stige, med 42,4 % flere, og Italia, som fortsetter å vokse, med 42 % flere passasjerer. På den annen side falt nederlendernes ankomst med 1,2 % og tilstrømningen av belgiere falt med (0,2 %).

PASSASJERTALL

Statistikk som kommer fra Aena og den siste rapporten fra Promotur, fra Kanariøyenes regjering, med data fra ISTAC, viser ankomsten til Gran Canaria flyplassen til 295 431 utenlandske kunder i april måned, med det akkumulerte antallet siden januar 1 utgjør 1 367 364 reisende på internasjonale ruter.

Til disse dataene må vi legge til tilstedeværelsen av 970 696 nasjonale passasjerer, og legge til totalt 2 338 060 personer i de fire første månedene i år, nesten 25 % flere enn i fjor.

"Alt peker på, og vi verifiserer måned for måned", har Carlos Álamo påpekt, at "2023 vil trolig bli blant de tre beste årene for turistsektoren på Gran Canaria".


Del denne posten med andre :