Reiseguide om Gran Canaria

Slider

[8][feriesteder][slider-top][Nye Inlegg]

Turist-boom på Gran Canaria

| Ingen kommentar
Turismen på Gran Canaria fortsetter å blomstre, og 2016 ser ut til å bli det beste året målt i antall turister som besøker øya. Turistmyndighetene regner med at over 14 millioner turister kommer til å feriere på Kanariøyene i år, og i årets første 6 måneder har vi sett en økning på hele 13 % sammenlignet med 2015. Totalt kom det i hele 2015 13,3 millioner turister til Kanariøyene, og økningen i årets seks første måneder var på nesten 750.000 personer. Dermed er det ikke en så voldsom dristig tipping og spå at vi bikker 14 millioner i år.

Mye skyldes så klart at en del andre destinasjoner som for eksempel Tyrkia og Egypt blir ansett som mer usikre i forhold til blant annet terror, men også restaureringen av nedslitte hoteller på Gran Canaria hjelper til med å øke øyas popularitet. Den nye stranden i Tauro åpner nå i august, og her kommer det også flere nye hotellkomplekser i høy standard og en marina som Anfi-gruppen kommer til å bygge ut.

En del skyldes også klimaforandringene, hvor spesielt mange steder rundt Middelhavet har opplevd høyere temperaturer om sommeren, mens Kanariøyene fortsatt har et meget behagelig klima hele året rundt. Selv om det har blitt litt vanligere med Calima og Siroccovinder som bringer med seg sand fra Sahara og høyere temperaturer noen ganger, er det som regel ganske jevne temperaturer på Gran Canaria og Kanariøyene også på sommerstid.
Del denne posten med andre :